Vörösborok
Bock RedYszáraz vörösbor20171 980 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock RedY

száraz vörösbor2017A termék nem kapható

1 980 Ft(0,75 l)

Egységár: 2 640 Ft/lA termék már nem kapható, az aktuális kínálatért kattintson ide.
Típus: Villányi védett eredetű classicus vörösbor (Könnyű gyümölcsös)
Dűlők: Több dűlőből
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,45 kg)
Termékvonal: Birtok bor

Kóstolási jegyzet

A Redy Villány legújabb márkája. Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A Bock Redy-ben a Portugieser gyümölcsössége mellé párosul a Kékfrankos karakteressége és a Pinot Noir selymessége. A cseresznyepiros színt szélein lilás reflexek egészítik ki. Illatát a meggy, a fűszerek és a szegfűszeg határozza meg. Könnyed, bársonyos textúrával, vibráló feszes ízképpel rendelkezik, amelyet szilvás kompótos jelleg tesz komplexé. Fogyasztását 12-14 °C-ra lehűtve nyáresti borozgatásokhoz vagy grill party-k kiegészítőjeként bátran javasoljuk.

Az évjáratról

A korábbi évektől eltérően a tél igen hideg és száraz volt. A januári folyamatos mínuszok gondoskodtak a későbbi betegségek kialakulásának csökkenéséről.

A nagy hidegeket gyors kitavaszodás és fakadás követte. A március végi napi középhőmérsékletek magasabbak voltak az ilyenkor szokásosnál.

2016-hoz hasonlóan így robbanásszerű volt a fejlődés. Áprilisban a korai felmelegedést több, hullámban érkező lehűlés követte, így a növekedés vontatottá vált és a fenológiai fázisok visszatértek a megszokottakhoz.

Május elején 3 nap alatt közel 50 mm esett. Sajnos a hirtelen melegedés hatására az eső jéggel érkezett. Szerencsére a borvidék csak kisebb részén okozott károkat a termésben. A májusi meleg egész nyáron megmaradt, augusztusban szinte forróság volt, akár napokig 39°C.

A viszonylag száraz és meleg időjárás nem kedvezett a megbetegedéseknek, így a növényvédelemi munkák többnyire a megelőzésen alapultak, a permetezési fordulók száma is csökkenthető volt. Egészében, szép, érett fürtöket lehetett szüretelni. A meleg nyár miatt a pezsgő alapnak és rosé bornak való fajták szedése korábban kezdődött a megszokottnál, augusztus 2. dekádjában.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,1 g/l

Alkoholtartalom

12,97%

Titrálható sav-tartalom

4,0 g/l

Cukormentes extrakttartalom

27,7 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

kékfrankos 24%, pinot noir 14%, portugieser 62%

Tőkék életkora

4-29 éves

Tőketerhelés

1-1,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2017. szeptember

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Nagy tölgyfa hordó

Palackozás ideje

2018.03.14.

Kereskedelmi adatok

Készült

4 500 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

1 980 Ft

Piacra kerülés időpontja

2018.03.14.