Rosé borok
Bock&Roll Rosészáraz száraz rosé bor20182 200 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock&Roll Rosé

száraz száraz rosé bor2018A termék nem kapható

2 200 Ft(0,75 l)

Egységár: 2 933 Ft/lA termék már nem kapható, az aktuális kínálatért kattintson ide.
Típus: Villányi védett eredetű classicus rozébor (Friss, illatos bor)
Dűlők: Több dűlőből
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,50 kg)
Termékvonal: Bock&Roll

Kóstolási jegyzet

Syrah, kékfrankos és pinot noir egyenlő arányú házasításával készült a Bock&Roll rosénk. A bor tükrösen csillogó, lazac rózsaszín árnyalatát epres és fűszeres illatok egészítik ki. Málnás, telt ízű bor, amelyben a húsos testet kellemesen ellenpontozza egy kis hozzáadott szénsav. A bor mindenképp ételt kíván. Könnyű halas, szárnyas ételekhez, salátákhoz kiváló választás. Fogyasztását 10-12 °C-on ajánljuk.

Az évjáratról

2017-es évhez képest a január enyhébb volt, bár volt hó esés és ónos eső is, mégis a hidegrekordok márciusban dőltek meg. A szőlő a „növények”(gyümölcsfák) közül a legkésőbb fakad, így a március eleji „fagyos” tavaszi indulás (-14°C) csak a laposabban fekvő szőlő területekben okozott termés kiesést. A hideg kezdés után gyorsan jöttek a 20°C körüli értékek, így a hideg ellenére mégis korán jött a tavaszi indulás. Áprilisban már nem volt ritka a 30°C. A május is kifejezetten meleg hónap volt. A szőlő így a megszokott fejlődéshez képest 1-2 héttel járt előrébb.

A nyár is melegen indult 30°C körüli értékekkel, így tartotta a 2 hetes előnyt a korábbi évekhez képest. Június közepén érkező kisebb lehűlés nem vetette vissza az előnyt, így már mindenki az augusztusi korai szüretre készült. Az éves időjárás a termesztésben problémákat nem okozott, a növényvédelem a szokásosnak megfelelően alakult. Augusztusban kitartott a meleg idő, mely néha forrónak is mondható többször 34°C is volt. Bár az augusztus elég száraz volt, mégis a korábbi kiegyenlített csapadék hatására (havi 60-80 mm), a szőlő korán beérett, és már augusztus 22-én elkezdődhetett a szüret.

2018 nagyon jó évjáratnak ígérkezik, a cukrosodás megfelelően alakult a napsütések és a meleg hatására, valamint egészséges szőlő képezi a borok alapját.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,3 g/l

Alkoholtartalom

13,55%

Titrálható sav-tartalom

4,5 g/l

Cukormentes extrakttartalom

20,4 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

kékfrankos, pinot noir, syrah

Tőkék életkora

8-17 éves

Tőketerhelés

1-1,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2016. szeptember

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Reduktív

Palackozás ideje

2019.02.01.

Kereskedelmi adatok

Készült

3 000 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

2 200 Ft

Piacra kerülés időpontja

2019.02.27.