Fehérborok
Bock Narancsborfélszáraz fehérbor20246 000 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock Narancsbor

félszáraz fehérbor2024Raktáron, azonnal vihető

6 000 Ft(0,75 l)

Egységár: 8 000 Ft/lVisszaváltási díj: 50 Ft/palack

Narancsbor. Erről azonnal árulkodik a kristálytiszta mélyarany színe. A 14 napos héjon áztatás és természetes töppedés eredményeként, már első pillantásra tudhatjuk valami különleges került a poharunkba. Magas viszkozitás és érett gyümölcsök, aszalt sárgabarack és hársméz köszönt, ahogy beleszagolunk. Kóstolva rögtön feltűnik, hogy az egészséges és természetesen töppedt bogyók feldolgozásából nem csontszárazra kierjedt bor született.

Típus: Földrajzi jelzés nélküli bor (Közepesen testes)
Dűlők: Több dűlőből
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,40 kg)
Termékvonal: Reduktív fehérbor

Kóstolási jegyzet

Kóstolva rögtön feltűnik, hogy az egészséges és természetesen töppedt bogyók feldolgozásából nem csontszárazra kierjedt bor született. A moderált, de elegáns savérzet mellett a hárslevelűre jellemző ízjegyek szép egymásutánjában találkozunk a sárga almával, körtekompóttal és aszalt barackkal. Ezeket kíséri a méz, pörkölt magvak és szárított virágok serege. A hosszan búcsúzó korty, méltón képviseli a BOCK minőséget, lágy narancsolaj és selymes narancshéj kesernyésséget hagyva maga után. kiválóan illeszthető pikáns Pad Thai mellé. Fogyasztását 12-14 fokon, öblösebb formájú kehelyből javasoljuk.

Az évjáratról

Enyhén indult az év, majd áprilisban beköszöntött a hideg időjárás és pár fajtánál a termésmennyiség is alacsonyabb lett, de szerencsére a fagykárok elkerültek minket. Ezek után április végén megérkezett a meleg idő, a májusi eleji virágzás pedig már előrevetítette a korai szüretet. A nyári szárazságban izgultunk a 2-3 éves, fiatal ültetvényeink miatt, de jól teljesítettek, szép termést hoztak.

A Bock szőlőterületeken nem használtunk herbicidet és a megfelelő soraljművelő gépekkel sikerült gyommentesen tartani. Újabb lépést tettünk az ökológiai művelés irányába, ezzel teljesen ki tudtuk váltani a vegyszeres gyomirtást.

Az igen meleg és száraz nyárnak köszönhetően gyorsan megérett a szőlő, augusztus 1-jén, kánikulában kezdtük meg a szüretet az Irsaival. Az idei szüret nehézségét az összecsúszó érések mellett, a szüret alatti tárolási kapacitás hiány sok fejtörést okozott. A szüretet még soha ilyen korán nem fejeztük be, mint a 2024-es évben, ugyanis szeptember 25-én beérkezett az utolsó adag szőlő is a pincénkbe.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Félszáraz

Cukortartalom

29,1

Alkoholtartalom

13,00%

Titrálható sav-tartalom

5,1 g/l

Cukormentes extrakttartalom

21,5 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

hárslevelű 100%

Tőkék életkora

16-36 éves

Tőketerhelés

1-1,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2024. augusztus-szeptember

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Reduktív

Érlelés hossza

~kettő és fél hét

Kereskedelmi adatok

Készült

2 000