Rosé borok
Bock Rosé Cuvéeszáraz rosé bor20181 850 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock Rosé Cuvée

száraz rosé bor2018A termék nem kapható

1 850 Ft(0,75 l)

Egységár: 2 467 Ft/lA termék már nem kapható, az aktuális kínálatért kattintson ide.
Típus: Villányi védett eredetű classicus rozébor (Friss, illatos bor)
Dűlők: Több dűlőből
Díj: 3 db
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,50 kg)
Termékvonal: Reduktív fehérbor

Díjak

  • Országos Borverseny 2019 - Aranyérem
  • Országos Borverseny 2019 - Legjobb rozé
  • Villányi Borverseny 2019 - Aranyérem

Kóstolási jegyzet

Villány mediterrán dűlőiből származó kékszőlő fajták szűz mustjából irányított erjesztéssel készülő rosé bor. Színére közepes színintenzitás, lazacos, rózsaszín árnyalat jellemző, illatában, ízében a szamóca jelenik meg, melyet kellemes savasság kísér. Palackozás előtt szén-dioxiddal dúsítjuk.

Az évjáratról

2017-es évhez képest a január enyhébb volt, bár volt hó esés és ónos eső is, mégis a hidegrekordok márciusban dőltek meg. A szőlő a „növények”(gyümölcsfák) közül a legkésőbb fakad, így a március eleji „fagyos” tavaszi indulás (-14°C) csak a laposabban fekvő szőlő területekben okozott termés kiesést.

A hideg kezdés után gyorsan jöttek a 20°C körüli értékek, így a hideg ellenére mégis korán jött a tavaszi indulás. Áprilisban már nem volt ritka a 30°C.  A május is kifejezetten meleg hónap volt. A szőlő így a megszokott fejlődéshez képest 1-2 héttel járt előrébb.

A nyár is melegen indult 30°C körüli értékekkel, így tartotta a 2 hetes előnyt a korábbi évekhez képest. Június közepén érkező kisebb lehűlés nem vetette vissza az előnyt, így már mindenki az augusztusi korai szüretre készült. Az éves időjárás a termesztésben problémákat nem okozott, a növényvédelem a szokásosnak megfelelően alakult. Augusztusban kitartott a meleg idő, mely néha forrónak is mondható többször 34°C is volt. Bár az augusztus elég száraz volt, mégis a korábbi kiegyenlített csapadék hatására (havi 60-80 mm), a szőlő korán beérett, és már augusztus 22-én elkezdődhetett a szüret.

2018 nagyon jó évjáratnak ígérkezik, a cukrosodás megfelelően alakult a napsütések és a meleg hatására, valamint egészséges szőlő képezi a borok alapját.gy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,4 g/l

Alkoholtartalom

13,24%

Titrálható sav-tartalom

5,0 g/l

Cukormentes extrakttartalom

20,7 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

cabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot, pinot noir, portugieser, syrah

Tőkék életkora

4-38 éves

Tőketerhelés

1-1,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2018. szeptember-október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Reduktív

Palackozás ideje

2019.01.14.

Kereskedelmi adatok

Készült

80 000 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

1 680 Ft

Piacra kerülés időpontja

2019.01.18.