Menü
0
Vörösborok
Bock 70+száraz vörösbor20194 490 Ft(0,75 l)Kosárba

Bock 70+

száraz vörösbor2019Raktáron, azonnal vihető

4 490 Ft(0,75 l)

Egységár: 5 987 Ft/l
Típus: Villányi védett eredetű prémium vörösbor (Közepesen testes)
Dűlők: Fekete-hegy, Ördögárok
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,60 kg)
Termékvonal: Prémium házasítás

Kóstolási jegyzet

A Bock 70+ a Fekete-hegy és Ördögárok borainak házasításából született, Kékfrankos 50%, Merlot 25%, Cabernet Franc 25%.
A bor 12 hónapot töltött első- és másodtöltésű barrique hordókban, a Villánnyal most barátkozók számára is tökéletes választás lehet.
A kékfrankos savai elevenséget csempésznek a cuvée-be, az alkohol visszafogottan köszön vissza kóstolás közben. A 70+ amolyan belépő a nagy borok világába, de kiegyensúlyozottsága, elegáns, dohányos-csokoládés jegyei révén kiváló választás lehet minden borkedvelő számára.

Az évjáratról

Viszonylag enyhe és száraz téllel (január-február) indult az év. Az éjszakákra -1—5 °C volt a jellemző, nappal is inkább kellemes plusz fokokkal.
A március melegen indult, majd a hónap közepén néhány hetes lehűlés következett, de a hónap végére már többször volt 20 °C is. Ez a melegedés áprilisban is folytatódott , így április első hetében a szőlő fakadásnak indult. Majd az április közepén jött 2 hetes lehülés megtorpantásra késztette a természetet, a hajtás fejlődés is vontatottá vált. Gyakorlatilag 2018. szeptember elejétől áprilisig nem volt számottevő csapadék (100-120 mm) áprilisban jöttek az első nagyobb záporok.
Május az eddigi évekhez képest hidegebb volt, így a virágzás csak júniusban kezdődött, még a korai fajtáknál is. Az áprilisi csapadék közel háromszorosa esett le (140-160 mm).Virágzáskor (júniusban) viszont váratlanul nagyon meleg lett, 30 °C körüli értékekkel így voltak fajták, amelyek kötődése nem volt tökéletes.
A zsendülés július közepére tehető, amelyből arra lehetett következtetni, hogy a szüret ebben az évben nem kezdődik augusztusban.

Július végére megérkezett a nyári forróság 30-35°C-kal, amelyet augusztus első dekádjában kisebb lehűlés követett. Augusztus további része rendkívül meleg volt, 40°C is előfordult, még a megszokott augusztus 20 utáni lehűlés sem érkezett meg, folytatódott egészen szeptember közepéig a 25-30°C fok. Szeptember közepe után már a 20-25°C volt a jellemző, néha pár napos esők frissítették fel a meleg, száraz napokat. Októberre már a 20°C körüli időjárás volt a jellemző, egészen október végéig, amikor váratlanul megérkezett a hideg sok esővel.

A szüretet a legkorábbi fajtával kezdtük, az Irsai Olivérrel 08.22-én, majd a pár napos intenzív eső miatt szeptember elején folytattuk a korai fehér fajtákkal (Chardonnay, Rizlingszilváni) és a pezsgő készítéshez szükséges kék szőlővel (Pinot Noir). A kékoportóval folytattuk, és szinte zavartalanul tudtuk a szüretet végig vinni, amelyet október 28-án sikeresen befejeztünk, még a hideg és esős idő beköszöntése előtt.

A 2019-es évben jó minőségű, egészséges szőlőt sikerült szüretelnünk, jó évjáratra számítunk.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,5 g/l

Alkoholtartalom

14,30%

Titrálható sav-tartalom

4,9 g/l

Cukormentes extrakttartalom

30,0 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Fekete-hegy, Ördögárok

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

cabernet franc, kékfrankos, merlot

Tőkék életkora

17 éves

Tőketerhelés

1 kg/tőke

Szüret időpontja

2019. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Kis tölgyfa hordó

Érlelés hossza

12 hónap

Palackozás ideje

2022.10.03.

Kereskedelmi adatok

Készült

5 000 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

4 290 Ft

Piacra kerülés időpontja

2022.10.26.

Borválogatások

Hírlevél

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás