Vörösborok
Bock BV Cabernet Sauvignon Selectionszáraz vörösbor201913 990 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock BV Cabernet Sauvignon Selection

száraz vörösbor2019Raktáron, azonnal vihető

13 990 Ft(0,75 l)

Egységár: 18 653 Ft/l
Dűlők: Jammertal
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,6 kg)

Kóstolási jegyzet

Bock Valér Jammertal dűlőből származó Cabernet Sauvignon válogatása, mely limitált palackszámban készült.
A tétel az erjedést követően 18 hónapot töltött új barrique hordóban.
Megjelenésében tiszta, tükrös, ragyogó, gránát színű bor, bíbor reflexekkel. Illatában meggy, csipkebogyó, fekete ribizli, valamint vanília, csokoládé és kávé aromák koncentrálódnak.
Kóstolva nagytestű, érett, egyensúlyban lévő bort fedezhetünk fel, az illatban ígért aromákkal, eleganciával és kifinomult hordóhasználattal. Ez a Cabernet Sauvignon válogatás tökéletesen képes kifejezni a Jammertal dűlő egyediségét.

Az évjáratról

Viszonylag enyhe és száraz téllel (január-február) indult az év. Az éjszakákra -1—5 °C volt a jellemző, nappal is inkább kellemes plusz fokokkal.
A március melegen indult, majd a hónap közepén néhány hetes lehűlés következett, de a hónap végére már többször volt 20 °C is. Ez a melegedés áprilisban is folytatódott , így április első hetében a szőlő fakadásnak indult. Majd az április közepén jött 2 hetes lehülés megtorpantásra késztette a természetet, a hajtás fejlődés is vontatottá vált. Gyakorlatilag 2018. szeptember elejétől áprilisig nem volt számottevő csapadék (100-120 mm) áprilisban jöttek az első nagyobb záporok.
Május az eddigi évekhez képest hidegebb volt, így a virágzás csak júniusban kezdődött, még a korai fajtáknál is. Az áprilisi csapadék közel háromszorosa esett le (140-160 mm).Virágzáskor (júniusban) viszont váratlanul nagyon meleg lett, 30 °C körüli értékekkel így voltak fajták, amelyek kötődése nem volt tökéletes.
A zsendülés július közepére tehető, amelyből arra lehetett következtetni, hogy a szüret ebben az évben nem kezdődik augusztusban.

Július végére megérkezett a nyári forróság 30-35°C-kal, amelyet augusztus első dekádjában kisebb lehűlés követett. Augusztus további része rendkívül meleg volt, 40°C is előfordult, még a megszokott augusztus 20 utáni lehűlés sem érkezett meg, folytatódott egészen szeptember közepéig a 25-30°C fok. Szeptember közepe után már a 20-25°C volt a jellemző, néha pár napos esők frissítették fel a meleg, száraz napokat. Októberre már a 20°C körüli időjárás volt a jellemző, egészen október végéig, amikor váratlanul megérkezett a hideg sok esővel.

A szüretet a legkorábbi fajtával kezdtük, az Irsai Olivérrel 08.22-én, majd a pár napos intenzív eső miatt szeptember elején folytattuk a korai fehér fajtákkal (Chardonnay, Rizlingszilváni) és a pezsgő készítéshez szükséges kék szőlővel (Pinot Noir). A kékoportóval folytattuk, és szinte zavartalanul tudtuk a szüretet végig vinni, amelyet október 28-án sikeresen befejeztünk, még a hideg és esős idő beköszöntése előtt.

A 2019-es évben jó minőségű, egészséges szőlőt sikerült szüretelnünk, jó évjáratra számítunk.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,5 g/l

Alkoholtartalom

14,68%

Titrálható sav-tartalom

5,2 g/l

Cukormentes extrakttartalom

32,6 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Jammertal

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

cabernet sauvignon

Tőketerhelés

0,8 kg/tőke

Szüret időpontja

2012. október, 2019. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Kis tölgyfa hordó

Érlelés hossza

18 hónap

Kereskedelmi adatok

Készült

1 000 db