A pincészet nagy válogatása, mely csak kiemelkedő évjáratokban készül. Az Ördögárok dűlőből származó Cabernet Franc (60%) és Merlot (10%), valamint a Jammertál dűlőről szelektált Cabernet Sauvignon (30%) házasítása, mely, 24 hónapig új tölgyfahordókban érlelődik. Nagy testű, koncentrált bor, mely rendkívüli aroma gazdagsággal és íz mélységgel rendelkezik. Mély intenzitás, feketébe hajló szín jellemzi, melyben a túlérett gyümölcsök mellett, dohány és tejcsokoládé jelenik meg. Ízében az aszalt gyümölcsök mellett a csokoládé a meghatározó.
2007-ben volt az eddigi legmelegebb tél, korai fakadással és május végi virágzással. Júliusi forróság rekordmeleggel, majd jótékony augusztusi esők után száraz, meleg ősz. A szőlőültetvények 2-3 héttel korábban jártak az átlagos fejlettségi állapothoz képest. Tehát a korai szüret nem ért minket váratlanul.
A bor jellemzői
Szárazsági fok
Száraz
Cukortartalom
n.d.
Alkoholtartalom
16,17%
Titrálható sav-tartalom
5,0 g/l
Cukormentes extrakttartalom
38,9 g/l
Szőlészeti adatok
Termőterület
Villányi borvidék
Dűlők
Jammertal, Ördögárok
Meghatározó talajtípus
mészkő, lösz
Szőlőfajták és arányuk
cabernet franc 60%, cabernet sauvignon 30%, merlot 10%
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.