Menü
0
Vörösborok
Bock Capellaszáraz vörösbor200922 000 Ft(0,75 l)Kosárba

Bock Capella

száraz vörösbor2009Raktáron, azonnal vihető

22 000 Ft(0,75 l)

Egységár: 29 333 Ft/l
Típus: Villányi védett eredetű prémium vörösbor (Testes bor)
Dűlők: Jammertal, Ördögárok
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,60 kg)
Termékvonal: Dűlőválogatott prémium házasítás

Kóstolási jegyzet

A pincészet nagy válogatása, mely csak kiemelkedő évjáratokban készül. Az Ördögárok dűlőből származó Cabernet Franc (60%) és Merlot (10%), valamint a Jammertál dűlőről szelektált Cabernet Sauvignon (30%) házasítása, mely, 24 hónapig új tölgyfahordókban érlelődik. Nagy testű, koncentrált bor, mely rendkívüli aroma gazdagsággal és íz mélységgel rendelkezik. Mély intenzitás, feketébe hajló szín jellemzi, melyben a túlérett gyümölcsök mellett, dohány és tejcsokoládé jelenik meg. Ízében az aszalt gyümölcsök mellett a csokoládé a meghatározó.

Az évjáratról

2009-ben a napfényben gazdag, a sokévi átlagnál melegebb és a száraz tavasznak köszönhetően korai virágzásnak indult a szőlő. Mind a nyári, mind az őszi hónapokban átlag körüli esővel és egyenletes meleggel ajándékozott meg bennünket az időjárás így korai szüretnek örvendhettünk. Ebben az évben gyümölcsös, szép savval rendelkező borok születtek.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

n.d.

Alkoholtartalom

14,50%

Titrálható sav-tartalom

4,7 g/l

Cukormentes extrakttartalom

34,8 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Jammertal, Ördögárok

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz

Szőlőfajták és arányuk

cabernet franc 60%, cabernet sauvignon 30%, merlot 10%

Tőkék életkora

4-27 éves

Tőketerhelés

0,8 kg/tőke

Szüret időpontja

2009. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Kis tölgyfa hordó

Érlelés hossza

24 hónap

Palackozás ideje

2011.03.03.

Kereskedelmi adatok

Készült

2 150 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

25 000 Ft

Borválogatások

Hírlevél

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás