Menü
0
Fehérborok
Bock Chardonnayszáraz fehérbor20151 680 Ft(0,75 l)Előrendelem

Bock Chardonnay

száraz fehérbor2015
A termék jelenleg nem elérhető, de előrendelhető!

1 680 Ft(0,75 l)

Egységár: 2 240 Ft/l
Típus: Villányi védett eredetű classicus fehérbor (Friss, illatos bor)
Dűlők: Több dűlőből
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,40 kg)

Kóstolási jegyzet

Világfajta, mely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Reduktív technológiával készült, világos színű, szalmasárga árnyalatú fehérbor, zöldalmára emlékeztető illatokkal, mely ízében is tükröződik enyhe vajassággal párosulva.

Az évjáratról

Az enyhe telet egy korai tavasz követte, átlagos csapadékmennyiségel és helyenkénti jégverésekkel. A jégverés főként a Siklós környéki terülteteket érintette. Ezután egy száraz és meleg időszak következett, mely különös mód kedvezett a virágzásnak és terméskötődésnek. A nyár hosszú és száraz volt, magas hőösszegekkel, amit a szezonközepi nagymennyiségű csapadék frissített fel (100-150 mm). Ennek hatására néhány szüreti időpont kitolódott, de még így is kiváló minőségű és mennyiségű szőlő került be a területekről. Ebben az évben a kihívásokat a szőlészetben főleg a napégés és a gyorsan változó sav tartalom jelentette. Összességében egy kiemelkedő évjáratról beszélhetünk.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

0,9 g/l

Alkoholtartalom

12,56%

Titrálható sav-tartalom

5,5 g/l

Cukormentes extrakttartalom

21,9 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

chardonnay 100%

Tőkék életkora

12-32 éves

Tőketerhelés

1-1,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2015. szeptember

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Reduktív

Érlelés hossza

3-4 hónap

Palackozás ideje

2016. 04. 01.

Kereskedelmi adatok

Készült

14 000 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

1 680 Ft

Piacra kerülés időpontja

2016.05.01.

Borválogatások

Hírlevél

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás