Fehérborok
Bock Hárslevelűszáraz fehérbor20181 850 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock Hárslevelű

száraz fehérbor2018A termék nem kapható

1 850 Ft(0,75 l)

Egységár: 2 467 Ft/lA termék már nem kapható, az aktuális kínálatért kattintson ide.
Típus: Villányi védett eredetű classicus fehérbor (Friss, illatos bor)
Dűlők: Göntér
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,50 kg)
Termékvonal: Reduktív fehérbor

Kóstolási jegyzet

Őshonos magyar fajta, mely otthonosan érzi magát a villányi borvidéken. A göntéri dűlőben, 40 év feletti tőkéken termett általában túlérett szőlőből, reduktív technológiával készül. Színe közepes intenzitású, szalmasárga árnyalatú. Illatában a hársfavirág jelenik meg, enyhe citrusossággal karöltve, mely ízében is visszaköszön.

Az évjáratról

2017-es évhez képest a január enyhébb volt, bár volt hó esés és ónos eső is, mégis a hidegrekordok márciusban dőltek meg. A szőlő a „növények”(gyümölcsfák) közül a legkésőbb fakad, így a március eleji „fagyos” tavaszi indulás (-14°C) csak a laposabban fekvő szőlő területekben okozott termés kiesést. A hideg kezdés után gyorsan jöttek a 20°C körüli értékek, így a hideg ellenére mégis korán jött a tavaszi indulás. Áprilisban már nem volt ritka a 30°C. A május is kifejezetten meleg hónap volt. A szőlő így a megszokott fejlődéshez képest 1-2 héttel járt előrébb.

A nyár is melegen indult 30°C körüli értékekkel, így tartotta a 2 hetes előnyt a korábbi évekhez képest. Június közepén érkező kisebb lehűlés nem vetette vissza az előnyt, így már mindenki az augusztusi korai szüretre készült. Az éves időjárás a termesztésben problémákat nem okozott, a növényvédelem a szokásosnak megfelelően alakult. Augusztusban kitartott a meleg idő, mely néha forrónak is mondható többször 34°C is volt. Bár az augusztus elég száraz volt, mégis a korábbi kiegyenlített csapadék hatására (havi 60-80 mm), a szőlő korán beérett, és már augusztus 22-én elkezdődhetett a szüret.

2018 nagyon jó évjáratnak ígérkezik, a cukrosodás megfelelően alakult a napsütések és a meleg hatására, valamint egészséges szőlő képezi a borok alapját.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,1 g/l

Alkoholtartalom

13,04%

Titrálható sav-tartalom

4,4 g/l

Cukormentes extrakttartalom

21,2 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Göntér

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

hárslevelű 100%

Tőkék életkora

40 éves

Tőketerhelés

1,5-2 kg/tőke

Szüret időpontja

2018. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Reduktív

Palackozás ideje

2019.05.03.

Kereskedelmi adatok

Készült

10 000 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

1 680 Ft

Piacra kerülés időpontja

2019.11.27.