Bock Merlot 2013
Bock Merlot 2013

Bock Merlot 2015

vörösbor | 2015

Raktáron, azonnal vihető

3 190 Ft (0,75 l)(4 253 Ft/l)

Típus: Villányi védett eredetű classicus vörösbor (közepesen testes)
Dűlők: Több dűlőből
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,45 kg)
Termékvonal: birtok bor
Kategóriák: ,

Világfajta, mely otthonosan érzi magát a villányi borvidéken. Különleges évjáratokban kimagasló minőségű, világszínvonalú borok készítésére alkalmas. Az erjesztést követően, 12 hónapos nagy tölgyfa hordóban történő érlelés után kerül palackba. Mély, sötétrubin színe mellé, szederre, fekete ribizlire emlékeztető illatok és ízek párosulnak.

Az enyhe telet egy korai tavasz követte, átlagos csapadékmennyiségel és helyenkénti jégverésekkel. A jégverés főként a Siklós környéki terülteteket érintette. Ezután egy száraz és meleg időszak következett, mely különös mód kedvezett a virágzásnak és terméskötődésnek. A nyár hosszú és száraz volt, magas hőösszegekkel, amit a szezonközepi nagymennyiségű csapadék frissített fel (100-150 mm). Ennek hatására néhány szüreti időpont kitolódott, de még így is kiváló minőségű és mennyiségű szőlő került be a területekről. Ebben az évben a kihívásokat a szőlészetben főleg a napégés és a gyorsan változó sav tartalom jelentette. Összességében egy kiemelkedő évjáratról beszélhetünk.

Szárazsági fok

száraz

Cukortartalom

1,1 g/l

Alkoholtartalom

12,73%

Titrálható sav-tartalom

5,0 g/l

Cukormentes extrakttartalom

27,9 g/l

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz

Szőlőfajták és arányuk

merlot 100%

Tőkék életkora

11-17 éves

Tőketerhelés

1-1,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2015. október

Erjesztés

tartály

Erjesztés módja

irányított

Érlelés

nagy tölgyfa hordó

Érlelés hossza

12 hónap

Palackozás ideje

2018.03.11.

Készült

8 000 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

3 190 Ft

Piacra kerülés időpontja

2018.03.14

Ezt a weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják.

Kérem erősítse meg az életkorát

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!