Fehérborok
Bock Narancsborfélszáraz fehérbor2024 4 500 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock Narancsbor

félszáraz fehérbor2024Raktáron, azonnal vihető

4 500 Ft(0,75 l)

Egységár: 6 000 Ft/lVisszaváltási díj: 50 Ft/palack
Típus: Földrajzi jelzés nélküli bor (Közepesen testes)
Dűlők: Több dűlőből
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,40 kg)
Termékvonal: Reduktív fehérbor

Kóstolási jegyzet

Narancsbor. Erről azonnal árulkodik a kristálytiszta mélyarany színe. A 14 napos héjon áztatás és természetes töppedés eredményeként, már első pillantásra tudhatjuk valami különleges került a poharunkba. Magas viszkozitás és érett gyümölcsök, aszalt sárgabarack és hársméz köszönt, ahogy beleszagolunk. Kóstolva rögtön feltűnik, hogy az egészséges és természetesen töppedt bogyók feldolgozásából nem csontszárazra kierjedt bor született.

Kóstolva rögtön feltűnik, hogy az egészséges és természetesen töppedt bogyók feldolgozásából nem csontszárazra kierjedt bor született. A moderált, de elegáns savérzet mellett a hárslevelűre jellemző ízjegyek szép egymásutánjában találkozunk a sárga almával, körtekompóttal és aszalt barackkal. Ezeket kíséri a méz, pörkölt magvak és szárított virágok serege. A hosszan búcsúzó korty, méltón képviseli a BOCK minőséget, lágy narancsolaj és selymes narancshéj kesernyésséget hagyva maga után. kiválóan illeszthető pikáns Pad Thai mellé. Fogyasztását 12-14 fokon, öblösebb formájú kehelyből javasoljuk.

Az évjáratról

Enyhén indult az év, majd áprilisban beköszöntött a hideg időjárás és pár fajtánál a termésmennyiség is alacsonyabb lett, de szerencsére a fagykárok elkerültek minket. Ezek után április végén megérkezett a meleg idő, a májusi eleji virágzás pedig már előrevetítette a korai szüretet. A nyári szárazságban izgultunk a 2-3 éves, fiatal ültetvényeink miatt, de jól teljesítettek, szép termést hoztak.

A Bock szőlőterületeken nem használtunk herbicidet és a megfelelő soraljművelő gépekkel sikerült gyommentesen tartani. Újabb lépést tettünk az ökológiai művelés irányába, ezzel teljesen ki tudtuk váltani a vegyszeres gyomirtást.

Az igen meleg és száraz nyárnak köszönhetően gyorsan megérett a szőlő, augusztus 1-jén, kánikulában kezdtük meg a szüretet az Irsaival. Az idei szüret nehézségét az összecsúszó érések mellett, a szüret alatti tárolási kapacitás hiány sok fejtörést okozott. A szüretet még soha ilyen korán nem fejeztük be, mint a 2024-es évben, ugyanis szeptember 25-én beérkezett az utolsó adag szőlő is a pincénkbe.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Félszáraz

Cukortartalom

29,1

Alkoholtartalom

13,00%

Titrálható sav-tartalom

5,1 g/l

Cukormentes extrakttartalom

21,5 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

hárslevelű 100%

Tőkék életkora

16-36 éves

Tőketerhelés

1-1,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2024. augusztus-szeptember

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Reduktív

Érlelés hossza

~kettő és fél hét

Kereskedelmi adatok

Készült

2 000