Menü
0
Fehérborok
Bock Olaszrizlingszáraz fehérbor20151 680 Ft(0,75 l)Előrendelem

Bock Olaszrizling

száraz fehérbor2015
A termék jelenleg nem elérhető, de előrendelhető!

1 680 Ft(0,75 l)

Egységár: 2 240 Ft/l
Típus: Villányi védett eredetű classicus fehérbor (Testes bor)
Dűlők: Városi-hegy
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,50 kg)

Kóstolási jegyzet

A siklósi Városi-hegy déli lejtőjén termett szőlőből készült határozott fehérbor. Világos színintenzitású, halványsárga színű, melynek illatában, ízében keserűmandulára emlékeztető íz világ jelenik meg, amit lágy savgerinc egészít ki, fajtajelleges.

Az évjáratról

Az enyhe telet egy korai tavasz követte, átlagos csapadékmennyiségel és helyenkénti jégverésekkel. A jégverés főként a Siklós környéki terülteteket érintette. Ezután egy száraz és meleg időszak következett, mely különös mód kedvezett a virágzásnak és terméskötődésnek. A nyár hosszú és száraz volt, magas hőösszegekkel, amit a szezonközepi nagymennyiségű csapadék frissített fel (100-150 mm). Ennek hatására néhány szüreti időpont kitolódott, de még így is kiváló minőségű és mennyiségű szőlő került be a területekről. Ebben az évben a kihívásokat a szőlészetben főleg a napégés és a gyorsan változó sav tartalom jelentette. Összességében egy kiemelkedő évjáratról beszélhetünk.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

0,7 g/l

Alkoholtartalom

12,98%

Titrálható sav-tartalom

5,0 g/l

Cukormentes extrakttartalom

18,1 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Városi-hegy

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

olaszrizling 100%

Tőkék életkora

33 éves

Tőketerhelés

1-2,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2015. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Reduktív

Érlelés hossza

3-4 hónap

Palackozás ideje

2016.02.08.

Kereskedelmi adatok

Készült

9 600 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

1 680 Ft

Piacra kerülés időpontja

2016.02.08.

Borválogatások

Hírlevél

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás