Menü
0
Vörösborok
Bock RedYszáraz vörösbor20192 180 Ft(0,75 l)Kosárba

Bock RedY

száraz vörösbor2019Raktáron, azonnal vihető

2 180 Ft(0,75 l)

Egységár: 2 907 Ft/l
Típus: Villányi védett eredetű classicus vörösbor (Könnyű gyümölcsös)
Dűlők: Több dűlőből
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,45 kg)
Termékvonal: Birtok bor

Kóstolási jegyzet

A Redy Villány legújabb márkája. Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A Bock Redy-ben a Portugieser gyümölcsössége mellé párosul a Kékfrankos karakteressége és a Merlot selymessége. A cseresznyepiros színt szélein lilás reflexek egészítik ki. Illatát a meggy, a fűszerek és a szegfűszeg határozza meg. Könnyed, bársonyos textúrával, vibráló feszes ízképpel rendelkezik, amelyet szilvás kompótos jelleg tesz komplexé. Fogyasztását 12-14 °C-ra lehűtve nyáresti borozgatásokhoz vagy grill party-k kiegészítőjeként bátran javasoljuk.

Az évjáratról

Viszonylag enyhe és száraz téllel (január-február) indult az év. Az éjszakákra -1—5 °C volt a jellemző, nappal is inkább kellemes plusz fokokkal.
A március melegen indult, majd a hónap közepén néhány hetes lehűlés következett, de a hónap végére már többször volt 20 °C is. Ez a melegedés áprilisban is folytatódott , így április első hetében a szőlő fakadásnak indult. Majd az április közepén jött 2 hetes lehülés megtorpantásra késztette a természetet, a hajtás fejlődés is vontatottá vált. Gyakorlatilag 2018. szeptember elejétől áprilisig nem volt számottevő csapadék (100-120 mm) áprilisban jöttek az első nagyobb záporok.
Május az eddigi évekhez képest hidegebb volt, így a virágzás csak júniusban kezdődött, még a korai fajtáknál is. Az áprilisi csapadék közel háromszorosa esett le (140-160 mm).Virágzáskor (júniusban) viszont váratlanul nagyon meleg lett, 30 °C körüli értékekkel így voltak fajták, amelyek kötődése nem volt tökéletes.
A zsendülés július közepére tehető, amelyből arra lehetett következtetni, hogy a szüret ebben az évben nem kezdődik augusztusban.

Július végére megérkezett a nyári forróság 30-35°C-kal, amelyet augusztus első dekádjában kisebb lehűlés követett. Augusztus további része rendkívül meleg volt, 40°C is előfordult, még a megszokott augusztus 20 utáni lehűlés sem érkezett meg, folytatódott egészen szeptember közepéig a 25-30°C fok. Szeptember közepe után már a 20-25°C volt a jellemző, néha pár napos esők frissítették fel a meleg, száraz napokat. Októberre már a 20°C körüli időjárás volt a jellemző, egészen október végéig, amikor váratlanul megérkezett a hideg sok esővel.

A szüretet a legkorábbi fajtával kezdtük, az Irsai Olivérrel 08.22-én, majd a pár napos intenzív eső miatt szeptember elején folytattuk a korai fehér fajtákkal (Chardonnay, Rizlingszilváni) és a pezsgő készítéshez szükséges kék szőlővel (Pinot Noir). A kékoportóval folytattuk, és szinte zavartalanul tudtuk a szüretet végig vinni, amelyet október 28-án sikeresen befejeztünk, még a hideg és esős idő beköszöntése előtt.

A 2019-es évben jó minőségű, egészséges szőlőt sikerült szüretelnünk, jó évjáratra számítunk.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,5 g/l

Alkoholtartalom

12,72%

Titrálható sav-tartalom

4,6 g/l

Cukormentes extrakttartalom

28,3 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

kékfrankos, merlot, portugieser

Tőkék életkora

4-29 éves

Tőketerhelés

1-1,5 kg/tőke

Szüret időpontja

2019. szeptember-október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Nagy tölgyfa hordó

Palackozás ideje

2020.03.27.

Kereskedelmi adatok

Készült

2 500 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

1 980 Ft

Piacra kerülés időpontja

2020.04.02.

Borválogatások

Hírlevél

Ezt a weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják.

Kérem erősítse meg az életkorát

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás