Menü
0
Vörösborok
Bock&Roll Goldszáraz vörösbor20186 930 Ft(0,75 l)Kosárba

Bock&Roll Gold

száraz vörösbor2018Raktáron, azonnal vihető

6 930 Ft(0,75 l)

Egységár: 9 240 Ft/l
Dűlők: Bocor, Diósviszló, Fekete-hegy
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,6 kg)
Termékvonal: Bock&Roll

Kóstolási jegyzet

A borban egyenlő arányban van jelen a fűszeres ízvilágról gondoskodó syrah, a gerincet megteremtő kékfrankos valamint a filigrán eleganciát, gyümölcsös jegyeket megjelenítő pinot noir.
A pohárba töltve először a nagyborok érett, fűszeres, vaníliás illata borít be, amit szájban érett gyümölcsök, fűszerek, vaníliás ibolya, szilva követnek. Egy-két órás dekantálás után a bor tovább nyílik, új dimenziók jelennek meg: még több gyümölcs és fűszer bújik elő a borból, a szilva mellett erősödnek a piros bogyós gyümölcsök, például a szeder.

Az évjáratról

2017-es évhez képest a január enyhébb volt, bár volt hó esés és ónos eső is, mégis a hidegrekordok márciusban dőltek meg. A szőlő a „növények”(gyümölcsfák) közül a legkésőbb fakad, így a március eleji „fagyos” tavaszi indulás (-14°C) csak a laposabban fekvő szőlő területekben okozott termés kiesést. A hideg kezdés után gyorsan jöttek a 20°C körüli értékek, így a hideg ellenére mégis korán jött a tavaszi indulás. Áprilisban már nem volt ritka a 30°C.  A május is kifejezetten meleg hónap volt. A szőlő így a megszokott fejlődéshez képest 1-2 héttel járt előrébb.

A nyár is melegen indult 30°C körüli értékekkel, így tartotta a 2 hetes előnyt a korábbi évekhez képest. Június közepén érkező kisebb lehűlés nem vetette vissza az előnyt, így már mindenki az augusztusi korai szüretre készült. Az éves időjárás a termesztésben problémákat nem okozott, a növényvédelem a szokásosnak megfelelően alakult. Augusztusban kitartott a meleg idő, mely néha forrónak is mondható többször 34°C is volt. Bár az augusztus elég száraz volt, mégis a korábbi kiegyenlített csapadék hatására (havi 60-80 mm), a szőlő korán beérett, és már augusztus 22-én elkezdődhetett a szüret.

2018 nagyon jó évjáratnak ígérkezik, a cukrosodás megfelelően alakult a napsütések és a meleg hatására, valamint egészséges szőlő képezi a borok alapját.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,9 g/l

Alkoholtartalom

13,73%

Titrálható sav-tartalom

5,3 g/l

Cukormentes extrakttartalom

36,2 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Bocor, Diósviszló, Fekete-hegy

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

kékfrankos, pinot noir, syrah

Tőketerhelés

0,8 kg/tőke

Szüret időpontja

2018. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Kis tölgyfa hordó

Érlelés hossza

12 hónap

Palackozás ideje

2020.02.11.

Kereskedelmi adatok

Készült

800 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

6 300 Ft

Piacra kerülés időpontja

2020.11.16.

Borválogatások

Hírlevél

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás