Vörösborok
Bock Cuvéeszáraz vörösbor20189 050 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock Cuvée

száraz vörösbor2018A termék nem kapható

9 050 Ft(0,75 l)

Egységár: 12 067 Ft/lA termék már nem kapható, az aktuális kínálatért kattintson ide.
Típus: Villányi védett eredetű prémium vörösbor (Testes bor)
Dűlők: Több dűlőből
Kiszerelés: 0,75 l
Termékvonal: Prémium házasítás
Válogatás: Nagyágyúk

Kóstolási jegyzet

A pince zászlós bora, mely egy bordeaux-i típusú házasítás: Cabernet Sauvignon (60%), Cabernet Franc (30%) és Merlot (10%). 24 hónapig új, kisméretű tölgyfahordóban, majd a hordós érlelést követően legalább 1 évig palackban fejlődik. Mély, sötét intenzitású, bíborba hajló sötétvörös színárnyalat jellemzi. Bársonyos, nagy testű bor, illatában érett cseresznye, dohány érezhető, ízében a túlérett gyümölcsök mellett a csokoládé és a vanília jelenik meg.

Az évjáratról

2017-es évhez képest a január enyhébb volt, bár volt hó esés és ónos eső is, mégis a hidegrekordok márciusban dőltek meg. A szőlő a „növények”(gyümölcsfák) közül a legkésőbb fakad, így a március eleji „fagyos” tavaszi indulás (-14°C) csak a laposabban fekvő szőlő területekben okozott termés kiesést. A hideg kezdés után gyorsan jöttek a 20°C körüli értékek, így a hideg ellenére mégis korán jött a tavaszi indulás. Áprilisban már nem volt ritka a 30°C.  A május is kifejezetten meleg hónap volt. A szőlő így a megszokott fejlődéshez képest 1-2 héttel járt előrébb.

A nyár is melegen indult 30°C körüli értékekkel, így tartotta a 2 hetes előnyt a korábbi évekhez képest. Június közepén érkező kisebb lehűlés nem vetette vissza az előnyt, így már mindenki az augusztusi korai szüretre készült. Az éves időjárás a termesztésben problémákat nem okozott, a növényvédelem a szokásosnak megfelelően alakult. Augusztusban kitartott a meleg idő, mely néha forrónak is mondható többször 34°C is volt. Bár az augusztus elég száraz volt, mégis a korábbi kiegyenlített csapadék hatására (havi 60-80 mm), a szőlő korán beérett, és már augusztus 22-én elkezdődhetett a szüret.

2018 nagyon jó évjáratnak ígérkezik, a cukrosodás megfelelően alakult a napsütések és a meleg hatására, valamint egészséges szőlő képezi a borok alapját.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,6 g/l

Alkoholtartalom

14,88%

Titrálható sav-tartalom

5,0 g/l

Cukormentes extrakttartalom

33,6 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Több dűlőből

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz

Szőlőfajták és arányuk

cabernet franc 30%, cabernet sauvignon 60%, merlot 10%

Tőkék életkora

13-38 éves

Tőketerhelés

0,8-1 kg/tőke

Szüret időpontja

2018. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Kis tölgyfa hordó

Érlelés hossza

24 hónap

Palackozás ideje

2021. 03. 01.

Kereskedelmi adatok

Készült

9 000 db

Piacra kerülés időpontja

2024. 05. 22.