Vörösborok
Bock Villányi Franc M. Selectionszáraz vörösbor201711 800 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock Villányi Franc M. Selection

száraz vörösbor2017A termék nem kapható

11 800 Ft(0,75 l)

Egységár: 15 733 Ft/lA termék már nem kapható, az aktuális kínálatért kattintson ide.
Típus: Villányi védett eredetű super premium vörösbor (Testes bor)
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,60 kg)
Termékvonal: Dűlőválogatás

Kóstolási jegyzet

Pincészetünk újdonsága eme, erős hozamkorlátozással szüretelt, super prémium villányi franc. Erjedést követően 24 hónapon keresztül új barrique hordóban érlelődött.
Mély, gránátvörös szín jellemzi, ízében a csokoládé, erdei gyümölcs, cseresznye ízjegyei dominálnak, amely a fahéj és csillagánizs fűszeres aromáival kiegészülve alkot egységet.
Leginkább fűszeres vöröshúsok mellé ajánljuk, kemény sajtok és étcsokoládéval készült desszertek kiegészítője lehet.

Az évjáratról

A korábbi évektől eltérően a tél igen hideg és száraz volt. A januári folyamatos mínuszok gondoskodtak a későbbi betegségek kialakulásának csökkenéséről.

A nagy hidegeket gyors kitavaszodás és fakadás követte. A március végi napi középhőmérsékletek magasabbak voltak az ilyenkor szokásosnál.

2016-hoz hasonlóan így robbanásszerű volt a fejlődés. Áprilisban a korai felmelegedést több, hullámban érkező lehűlés követte, így a növekedés vontatottá vált és a fenológiai fázisok visszatértek a megszokottakhoz.

Május elején 3 nap alatt közel 50 mm esett. Sajnos a hirtelen melegedés hatására az eső jéggel érkezett. Szerencsére a borvidék csak kisebb részén okozott károkat a termésben. A májusi meleg egész nyáron megmaradt, augusztusban szinte forróság volt, akár napokig 39°C.

A viszonylag száraz és meleg időjárás nem kedvezett a megbetegedéseknek, így a növényvédelemi munkák többnyire a megelőzésen alapultak, a permetezési fordulók száma is csökkenthető volt. Egészében, szép, érett fürtöket lehetett szüretelni. A meleg nyár miatt a pezsgő alapnak és rosé bornak való fajták szedése korábban kezdődött a megszokottnál, augusztus 2. dekádjában.

A jó szüreti kezdést a szeptemberi váratlan időjárása torpantotta meg. Előző évektől eltérően több csapadék hullott és több napon át. Nem volt hét, hogy ne esett volna. A hőmérséklet is váratlanul lecsökkent, de a megfelelően időzített védekezés hatására a fertőzések mégsem alakultak ki.

Összességében elmondható, hogy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,2 g/l

Alkoholtartalom

14,95%

Titrálható sav-tartalom

5,9 g/l

Cukormentes extrakttartalom

30,0 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

cabernet franc 100%

Tőkék életkora

3 éves

Tőketerhelés

0,8-1 kg/tőke

Szüret időpontja

2018. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Kis tölgyfa hordó

Érlelés hossza

24 hónap

Palackozás ideje

2019. 10. 01.

Kereskedelmi adatok

Készült

1 000 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

10 500 Ft

Piacra kerülés időpontja

2020.09.14.