Menü
0
Szőlőlevek
Bockszőlőlé20211 095 Ft(0,75 l)Kosárba

Bock

szőlőlé2021Raktáron, azonnal vihető

1 095 Ft(0,75 l)

Egységár: 1 460 Ft/l

100%-os szűretlen szőlőlé, pasztőrözött, növényi proteinnel derített

Saját termésű szőlőből préselt gyümölcslé a pincészetnél helyben készült, a must tisztítás után pasztörizálva, szűretlenül került az elegáns burgundi palackokba. Mivel a hárslevelű egy zamatos, illatos fajta, így tökéletes szőlőlé alapanyagnak bizonyult.

Kóstolási jegyzet

Saját termésű szőlőből préselt gyümölcslé a pincészetnél helyben készült, a must tisztítás után pasztörizálva, szűretlenül került az elegáns burgundi palackokba. Mivel a hárslevelű egy zamatos, illatos fajta, így tökéletes szőlőlé alapanyagnak bizonyult.

Az évjáratról

A szőlő nyugalmi időszaka a 2021-es évben enyhébbnek bizonyult.
Az átlagos hőmérsékleti értékeket adó április, kései április fakadást eredményezett a Portugieser és a Kékfrankos fajtákon, amit a Cabernet franc Merlot, a Syrah és a Cabernet sauvignon is követett. A Bock birtok területén 2021 tavaszán jelentősebb kártétel nem volt az áprilisi hajtásnövekedés kezdetének intenzitásánál. A virágzás előtti időszak további szakasza azonban melegnek bizonyult. A meleg, csapadék szegény időjárás egy május hónaptól kezdődő, gyors virágzást és kiváló kötődést eredményezett.
A bogyónövekedés kezdetén, június első két hetében meleg hőmérsékletet mértünk, míg a júniusi csapadék a későbiekben nagyon meghatározó volt a területekre. A július az átlagosnál melegebb értéket adott, ekkor azonban csak heves zivatarok formájában esett csapadék a birtokra, ami után rendkívül száraz meleg időszak következett. A bogyóméret gyarapodása mellett ez az időjárás kedvezett a gombás fertőzések megjelenésének is, amelyek ellen eredményesen védekeztünk.
Július utolsó hetében a birtok egészén, minden fajtán már találtunk zsendülő bogyókat, de ez inkább a szárazság stressznek tudható be. Az érés a borvidéken a szokásos időszaknál később az elmúlt évekhez képest is később kezdődött meg. Az érés kezdetének időjárása az átlagoshoz képest melegebb volt. A bogyók kezdeti cukor felhalmozódása gyorsnak bizonyult. Augusztus második felében ugyan hűvösebbek voltak a nappalok. A bogyók cukortartalmának emelkedése kissé lelassult, de a savtartalom és az aromaanyagok megőrzéséhez hozzájárultak. Az ekkor hullott csapadék megszüntette a szárazág stressz tüneteit és ez kedvezett a bogyónövekedésnek.
A rozé borok alapjául szolgáló Pinot noir elő szüretével, augusztus végén kezdtük meg a 2021-es szüretet.
Az időjárás alakulás jelentős fordulatot vett október első két hetében. Az átlaghőmérséklet az utóbbi hat év legalacsonyabb értékét adta, míg a csapadék mennyisége is a második helyen végezett az elmúlt évek rangsorában. Az érés üteme ekkor jelentősen visszaesett. A szeptemberi hónap azonban kiemelkedően meleg időjárással kedvezett a megfelelő érettség eléréséhez az összes fajta esetén.
A szüretet október 25-én a Cabernet Sauvignon szüretelésével fejeztük be.

A 2021-es év júliusi augusztusi száraz, meleg hőmérsékletét leszámítva kiegyenlített hőmérsékleti viszonyokkal jellemezhető. Az átlagosnál későbbi fakadás, valamint a hosszú meleg, száraz időszak azonban hozzájárult ahhoz hogy a késő őszi csapadék nélkül is a 2021-es év az egyik legszárazabb évnek bizonyult. A szőlészetben alkalmazott hő összeg és csapadék mennyiségi értékek a 2020 évhez hasonlóak. A szőlőtermés minősége, mind az aromaanyagok, mind a fenolos érettség és a színanyag tartalom szempontjából kiemelkedőnek értékelhető.

Termék adatok

Tömeg 1.50 kg
Évjárat

Borválogatások

Hírlevél

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás