About the year
2023
4 690 Ft(0.75 l)
Unit price: 6 253 Ft/l(HU) Kristálytiszta, tükrös közepesen mély intenzitású lazac szín. Egyenletesen lecsorgó lábak, tisztán megfigyelhető korona, mely nagy beltartalmi értéket sejtet.
Illatában, finom eprességgel nyit, melyet érett nektarin és narancshéj árnyalnak. Kóstolva a bor száraz, egyensúlyos üdítő, de nem kiugróan magas savérzet mellett az illatban ígért gyümölcsök mellett, árnyalatnyi grapefruit héjas, meggymagos kesernyésség teszi teljessé a korty végtelen hosszú lecsengését.
Az amforás érlelésnek köszönhetően pont annyira komplex, az agyagon keresztül bejutó mikro-oxidáció hatására tartalmas ital született, ami kiemeli a tételt a megszokott “tutti-frutti” illat- és ízbomba rozék széles táborából, ellenben egy gasztronómiában igen széleskörűen felhasználható borrá teszi.
2023
Degree of dryness | Dry |
---|---|
Sugar content | 2.3 g/l |
Alcohol content | 12,44 % |
Titratable acidity | 4.9 g/l |
Sugar-free extract content | 18.0 g/l |
Cultivation area | Villány Wine Region |
---|---|
Vineyards | Selected vineyards |
Characteristic soil | limestone, loess, loam |
Grape types and percentage | syrah |
Age of vines | 22 years |
Burden of production | 1-1.5 kg/vine |
Vintage time | 2023. szeptember |
Fermentation | vat |
---|---|
Method of fermentation | controlled |
Maturation | Amphora |
Maturation period | 3 hónap |
Bottling time | 2024. 05. 04. |
Quantity | 1 000 pc |
---|---|
Market entry | 2024. 05. 22. |