Bock&Roll Rosé 2018
Bock&Roll Rosé 2018

Bock&Roll Rosé 2018

dry rosé wine | 2018

(HU) Raktáron, azonnal vihető

2 200 Ft (0.75 l)

Type: Villány classic rosé wine with protected designation of origin (fresh, aromatic wine)
Vineyards: Selected vineyards
Bottle sizes: 0.75 l
(HU) Termékvonal: Bock&Roll
Categories: ,

Syrah, kékfrankos és pinot noir egyenlő arányú házasításával készült a Bock&Roll rosénk. A bor tükrösen csillogó, lazac rózsaszín árnyalatát epres és fűszeres illatok egészítik ki. Málnás, telt ízű bor, amelyben a húsos testet kellemesen ellenpontozza egy kis hozzáadott szénsav. A bor mindenképp ételt kíván. Könnyű halas, szárnyas ételekhez, salátákhoz kiváló választás. Fogyasztását 10-12 °C-on ajánljuk.

2017-es évhez képest a január enyhébb volt, bár volt hó esés és ónos eső is, mégis a hidegrekordok márciusban dőltek meg. A szőlő a „növények”(gyümölcsfák) közül a legkésőbb fakad, így a március eleji „fagyos” tavaszi indulás (-14°C) csak a laposabban fekvő szőlő területekben okozott termés kiesést. A hideg kezdés után gyorsan jöttek a 20°C körüli értékek, így a hideg ellenére mégis korán jött a tavaszi indulás.

Áprilisban már nem volt ritka a 30°C.  A május is kifejezetten meleg hónap volt. A szőlő így a megszokott fejlődéshez képest 1-2 héttel járt előrébb. A nyár is melegen indult 30°C körüli értékekkel, így tartotta a 2 hetes előnyt a korábbi évekhez képest. Június közepén érkező kisebb lehűlés nem vetette vissza az előnyt, így már mindenki az augusztusi korai szüretre készült. Az éves időjárás a termesztésben problémákat nem okozott, a növényvédelem a szokásosnak megfelelően alakult.

Augusztusban kitartott a meleg idő, mely néha forrónak is mondható többször 34°C is volt. Bár az augusztus elég száraz volt, mégis a korábbi kiegyenlített csapadék hatására (havi 60-80 mm), a szőlő korán beérett, és már augusztus 22-én elkezdődhetett a szüret. 2018 nagyon jó évjáratnak ígérkezik, a cukrosodás megfelelően alakult a napsütések és a meleg hatására, valamint egészséges szőlő képezi a borok alapját.gy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

Degree of dryness

dry

Sugar content

1.3 g/l

Alcohol content

13.55%

Titratable acidity

4.5 g/l

Sugar-free extract content

20.4 g/l

Cultivation area

Villány Wine Region

Vineyards

Selected vineyards

Characteristic soil

limestone, loess, loam

Grape types and percentage

kékfrankos, pinot noir, syrah

Age of vines

8-17 years

Burden of production

1-1.5 kg/vine

Vintage time

september 2016

Fermentation

vat

Method of fermentation

controlled

Maturation

reductive

Bottling time

02.01.2019.

Quantity

3 000 pc

Cellar gross retail price

2 200 HUF

Market entry

02.27.2019.

You must be 18 years old to visit this site.

Please verify your age

We updated our privacy policy. Our site uses cookies. Details...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!