Red wines
Bock Cabernet Francdry red wine20203 890 Ft(0.75 l)Add to cart

Bock Cabernet Franc

dry red wine2020In stock, can be taken immediately

3 890 Ft(0.75 l)

Unit price: 5 187 Ft/l
Type: Villány classicus red wine with protected designation of origin (Medium-bodied)
Vineyards: Selected vineyards
Bottle sizes: 0.75 l
Product line: Estate wine

Tasting notes

Világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. Erjesztést követően, 12 hónapig nagy tölgyfahordóban érlelődik. Sötét intenzitású, mélyvörös színű nagy testű bor. Illatában és ízében rendkívül összetett, melyben a gyümölcsösség harmonikus egységet alkot a hordóból származó aromákkal.

Get to know our wines with us! Come to us for a wine tasting or meet us at a wine festival.

About the year

A 2020-as év januárja, februárja enyhe téli időjárást hozott, az évszak során lehullott csapadék eloszlása nem volt egyenletes, de a talaj így is elegendő vízkészlethez jutott.
A tavasz rendkívül csapadékszegény volt, a harmadik legszárazabb volt 1901 óta. A március még csapadékosan kezdődött, majd egy hosszú száraz időszak vette kezdetét, mely időszak áprilisban és még májusban is folytatódott, ami a hajtások növekedését némiképp visszavetette, de a továbbiakban május végére szépen beindult mindenhol a virágzás.
2020. nyara a szokásosnál melegebben alakult, az igen hűvös májust követően a nyár meleg volt, sőt augusztus extra meleg napokkal örvendeztetett meg minket. Nyáron többször is időben érkezett az eső a szőlőnek, a megfelelő mennyiségben, ez is hozzájárult a kiegyensúlyozott éréshez. Nyár végére, szeptember elejére szépen beérett a szőlő, egészséges fürtöket szüretelhettünk. Nagy potenciállal rendelkező, szép és igazán gyümölcsös borok születtek a 2020-as évjáratból.

Wine characteristics

Degree of dryness

Dry

Sugar content

1.1 g/l

Alcohol content

14,41%

Titratable acidity

4.6 g/l

Sugar-free extract content

30.3 g/l

Viticultural data

Cultivation area

Villány Wine Region

Vineyards

Selected vineyards

Characteristic soil

limestone, loess, loam

Grape types and percentage

cabernet franc 100%

Age of vines

11-17 years

Burden of production

1-1.5 kg/vine

Vintage time

2020. október

Winemaking data

Fermentation

vat

Method of fermentation

controlled

Maturation

large oak barrels

Maturation period

12 months

Bottling time

2023.06.13.

Commercial data

Quantity

11 200 pc

Market entry

2023. 10. 24.