Delivery to all over the country
Menu
0
Rose wines
Bock Rosé Cuvéedry rosé wine20201 850 Ft(0.75 l)Add to cart

Bock Rosé Cuvée

dry rosé wine2020In stock, can be taken immediately

1 850 Ft(0.75 l)

Unit price: 2 467 Ft/l
Type: Villány classic rosé wine with protected designation of origin (Fresh, aromatic wine)
Vineyards: Selected vineyards
Bottle sizes: 0.75 l
Product line: Reduktív rozébor

Tasting notes

A rosé wine made from the pure must of Portugieser, Kékfrankos and Cabernet from the Mediterranean vineyards of Villány by using controlled fermentation. It has a medium intensity of colour characterized by salmon pink; strawberry appears in its bouquet and flavour, accompanied by a pleasant acidity. It is carbonated prior to being bottled.

Get to know our wines with us! Come to us for a wine tasting or meet us at a wine festival.

About the year

(HU) A 2020-as év januárja, februárja enyhe téli időjárást hozott, az évszak során lehullott csapadék eloszlása nem volt egyenletes, de a talaj így is elegendő vízkészlethez jutott.
A tavasz rendkívül csapadékszegény volt, a harmadik legszárazabb volt 1901 óta. A március még csapadékosan kezdődött, majd egy hosszú száraz időszak vette kezdetét, mely időszak áprilisban és még májusban is folytatódott, ami a hajtások növekedését némiképp visszavetette, de a továbbiakban május végére szépen beindult mindenhol a virágzás.
2020. nyara a szokásosnál melegebben alakult, az igen hűvös májust követően a nyár meleg volt, sőt augusztus extra meleg napokkal örvendeztetett meg minket. Nyáron többször is időben érkezett az eső a szőlőnek, a megfelelő mennyiségben, ez is hozzájárult a kiegyensúlyozott éréshez. Nyár végére, szeptember elejére szépen beérett a szőlő, egészséges fürtöket szüretelhettünk. Nagy potenciállal rendelkező, szép és igazán gyümölcsös borok születtek a 2020-as évjáratból.

Wine characteristics

Degree of dryness

Dry

Sugar content

1.8 g/l

Alcohol content

13,02%

Titratable acidity

4.8 g/l

Sugar-free extract content

18.3 g/l

Viticultural data

Cultivation area

Villány Wine Region

Vineyards

Selected vineyards

Characteristic soil

limestone, loess, loam

Grape types and percentage

cabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot, pinot noir, portugieser, zweigelt

Age of vines

4-38 years

Burden of production

1-1.5 kg/vine

Vintage time

2020. szeptember

Winemaking data

Fermentation

vat

Method of fermentation

controlled

Maturation

reductive

Bottling time

2021.01.26.

Commercial data

Quantity

39 000 db

Cellar gross retail price

1 680 HUF

Market entry

2021.02.05

Wine selections

Newsletter

We updated our privacy policy. Our site uses cookies. Details...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás