Red wines
Bock Villányi Franc M. Selectiondry red wine201711 800 Ft(0.75 l)Add to cart

Bock Villányi Franc M. Selection

dry red wine2017The product is sold out

11 800 Ft(0.75 l)

Unit price: 15 733 Ft/lThe product is sold out, our current sortiment can be found here.
Type: Villány super premium red wine with protected designation of origin (Full­bodied wine)
Bottle sizes: 0.75 l
Product line: vineyard selection

Tasting notes

(HU) Pincészetünk újdonsága eme, erős hozamkorlátozással szüretelt, super prémium villányi franc. Erjedést követően 24 hónapon keresztül új barrique hordóban érlelődött.
Mély, gránátvörös szín jellemzi, ízében a csokoládé, erdei gyümölcs, cseresznye ízjegyei dominálnak, amely a fahéj és csillagánizs fűszeres aromáival kiegészülve alkot egységet.
Leginkább fűszeres vöröshúsok mellé ajánljuk, kemény sajtok és étcsokoládéval készült desszertek kiegészítője lehet.

Get to know our wines with us! Come to us for a wine tasting or meet us at a wine festival.

About the year

(HU) A korábbi évektől eltérően a tél igen hideg és száraz volt. A januári folyamatos mínuszok gondoskodtak a későbbi betegségek kialakulásának csökkenéséről.

A nagy hidegeket gyors kitavaszodás és fakadás követte. A március végi napi középhőmérsékletek magasabbak voltak az ilyenkor szokásosnál.

2016-hoz hasonlóan így robbanásszerű volt a fejlődés. Áprilisban a korai felmelegedést több, hullámban érkező lehűlés követte, így a növekedés vontatottá vált és a fenológiai fázisok visszatértek a megszokottakhoz.

Május elején 3 nap alatt közel 50 mm esett. Sajnos a hirtelen melegedés hatására az eső jéggel érkezett. Szerencsére a borvidék csak kisebb részén okozott károkat a termésben. A májusi meleg egész nyáron megmaradt, augusztusban szinte forróság volt, akár napokig 39°C.

A viszonylag száraz és meleg időjárás nem kedvezett a megbetegedéseknek, így a növényvédelemi munkák többnyire a megelőzésen alapultak, a permetezési fordulók száma is csökkenthető volt. Egészében, szép, érett fürtöket lehetett szüretelni. A meleg nyár miatt a pezsgő alapnak és rosé bornak való fajták szedése korábban kezdődött a megszokottnál, augusztus 2. dekádjában.

A jó szüreti kezdést a szeptemberi váratlan időjárása torpantotta meg. Előző évektől eltérően több csapadék hullott és több napon át. Nem volt hét, hogy ne esett volna. A hőmérséklet is váratlanul lecsökkent, de a megfelelően időzített védekezés hatására a fertőzések mégsem alakultak ki.

Összességében elmondható, hogy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

Wine characteristics

Degree of dryness

Dry

Sugar content

1.2 g/l

Alcohol content

14,95%

Titratable acidity

5.9 g/l

Sugar-free extract content

30.0 g/l

Viticultural data

Cultivation area

Villány Wine Region

Characteristic soil

limestone, loess, loam

Grape types and percentage

cabernet franc 100%

Age of vines

3 éves

Burden of production

0.8-1 kg/vine

Vintage time

october 2018

Winemaking data

Fermentation

vat

Method of fermentation

controlled

Maturation

barrique barrels

Maturation period

24 months

Bottling time

2019. 10. 01.

Commercial data

Quantity

1 000 pc

Cellar gross retail price

10 500 HUF

Market entry

2020.09.14.