Delivery to all over the country
Menu
0
Redwines
Bock&Roll Golddry red wine201713 190 Ft(0.75 l)Add to cart

Bock&Roll Gold

dry red wine2017In stock, can be taken immediately

13 190 Ft(0.75 l)

Unit price: 17 587 Ft/l
Vineyards: Bocor, Diósviszló, Fekete-mountain
Award: 1 pc
Bottle sizes: 0.75 l
Product line: Bock&Roll

Awards

  • Villányi Borverseny - Grand Gold Medal

Tasting notes

(HU) A borban egyenlő arányban van jelen a fűszeres ízvilágról gondoskodó syrah, a gerincet megteremtő kékfrankos valamint a filigrán eleganciát, gyümölcsös jegyeket megjelenítő pinot noir.
A pohárba töltve először a nagyborok érett, fűszeres, vaníliás illata borít be, amit szájban érett gyümölcsök, fűszerek, vaníliás ibolya, szilva követnek. Egy-két órás dekantálás után a bor tovább nyílik, új dimenziók jelennek meg: még több gyümölcs és fűszer bújik elő a borból, a szilva mellett erősödnek a piros bogyós gyümölcsök, például a szeder.

Get to know our wines with us! Come to us for a wine tasting or meet us at a wine festival.

About the year

(HU) A korábbi évektől eltérően a tél igen hideg és száraz volt. A januári folyamatos mínuszok gondoskodtak a későbbi betegségek kialakulásának csökkenéséről.

A nagy hidegeket gyors kitavaszodás és fakadás követte. A március végi napi középhőmérsékletek magasabbak voltak az ilyenkor szokásosnál.

2016-hoz hasonlóan így robbanásszerű volt a fejlődés. Áprilisban a korai felmelegedést több, hullámban érkező lehűlés követte, így a növekedés vontatottá vált és a fenológiai fázisok visszatértek a megszokottakhoz.

Május elején 3 nap alatt közel 50 mm esett. Sajnos a hirtelen melegedés hatására az eső jéggel érkezett. Szerencsére a borvidék csak kisebb részén okozott károkat a termésben. A májusi meleg egész nyáron megmaradt, augusztusban szinte forróság volt, akár napokig 39°C.

A viszonylag száraz és meleg időjárás nem kedvezett a megbetegedéseknek, így a növényvédelemi munkák többnyire a megelőzésen alapultak, a permetezési fordulók száma is csökkenthető volt. Egészében, szép, érett fürtöket lehetett szüretelni. A meleg nyár miatt a pezsgő alapnak és rosé bornak való fajták szedése korábban kezdődött a megszokottnál, augusztus 2. dekádjában.

A jó szüreti kezdést a szeptemberi váratlan időjárása torpantotta meg. Előző évektől eltérően több csapadék hullott és több napon át. Nem volt hét, hogy ne esett volna. A hőmérséklet is váratlanul lecsökkent, de a megfelelően időzített védekezés hatására a fertőzések mégsem alakultak ki.

Összességében elmondható, hogy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

Wine characteristics

Degree of dryness

Dry

Sugar content

1.3 g/l

Alcohol content

13.86%

Titratable acidity

5.2 g/l

Sugar-free extract content

28.5 g/l

Viticultural data

Cultivation area

Villány Wine Region

Vineyards

Bocor, Diósviszló, Fekete-mountain

Characteristic soil

limestone, loess, loam

Grape types and percentage

kékfrankos, pinot noir, syrah

Burden of production

0.8 kg/vine

Vintage time

october 2017

Winemaking data

Fermentation

vat

Method of fermentation

controlled

Maturation

barrique barrels

Maturation period

12 months

Bottling time

02.01.2019.

Commercial data

Quantity

800 db

Cellar gross retail price

11 990 HUF

Market entry

22.06.2019.

Wine selections

Newsletter

We updated our privacy policy. Our site uses cookies. Details...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás